Trufe de ciocolată cu nucă de cocos și spanac/Dark Chocolate Spinach Coconut Truffles

Ciocolată, nucă de cocos și spanac în aceeași propoziție?! Da. Am descoperit recent că am un deficit de fier care din păcate îmi cam dă dureri de cap … la propriu. Și cum nu stau tare bine la capitolul “legume la fiecare masă”, am hotărât că trebuie să fac o schimbare. De acum înainte, voi include legumele și verdețurile în deserturi.

Așadar, așa am procedat și cu aceste trufe. Am inclus spanacul, care este bogat în fier, în acest desert. Nu vă promit că o să deveniți atât de puternici precum Popeye Marinarul, dar un lucru vă pot promite: nici măcar nu o să simțiți gustul de spanac.

 

20170322_155102.jpg


Ingrediente:

  • 50 g nucă de cocos
  • 50 g spanac fiert
  • 1 lingură sirop de arțar 
  • 3 linguri lapte de migdale
  • 70 g ciocolată neagră

În bolul unui procesor de alimente, adăugați nuca de cocos, spanacul, siropul de arțar și laptele de migdale. Mixați până obțineți un amestec omogen.

Formați biluțe de mărimi egale și puneți-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Dați la frigider pentru 30 de minute.

20170322_094725.jpg

Între timp, topiți ciocolata în cuptorul cu microunde.
Scoateți trufele de la frigider, și cu ajutorul a două furculițe dați trufele prin ciocolata topită, acoperindu-le uniform.

20170322_101624.jpg

Puneți trufele înapoi în tavă și dați la frigider pentru încă 30 de minute.
Poftă bună!

Valori nutriționale:

  • 10 bucăți
  • 86 calorii/bucată
  • Carbohidrați:4 g
  • Grăsimi:7 g
  • Proteine:1.2 g

kitchen (2)Dark chocolate, spinach and coconut in the same sentence?! Yep. Since I am not eating vegetables and greens at every meal as I should do, I try to incorporate them in desserts and snacks. I can’t promise you will have Popeye’s strength after you eat these truffles, but I can promise you one thing: you won’t taste the spinach. Also, you don’t have to use coconut oil. The trick is to wet your hands before rolling the mixture into balls and they will firm up in the refrigerator.

Homemadeburgers (1).png


Ingredients:

  • 50 g shredded coconut
  • 50 g steamed spinach
  • 1 tbsp maple syrup 
  • 3 tbsp almond milk
  • 70 g dark chocolate

Add shredded coconut, spinach, maple syrup and almond milk into a bowl of a food processor. Process until a sticky mixture is formed.

Roll mixture into balls and place on a baking sheet. Refrigerate for 30 minutes.

Meanwhile, melt chocolate in the microwave. Using two forks, dip the coconut balls into chocolate, covering evenly. Place on a baking sheet and refrigerate for another 30 minutes, then serve. Enjoy!


Nutritional values:

  • 10 servings
  • 86 calories/serving
  • 4 C/7 F/1.2 P

20170322_115655.jpg

Advertisements

7 Comments Add yours

  1. These look so delicious! Dark Chocolate and spinach? This makes it easy to justify that I can have a treat throughout the day haha. Thanks for sharing this recipe! xoxo, Steph

    Liked by 1 person

    1. Maria Margareta says:

      Thank you so much! Have a wonderful day!🤗

      Liked by 1 person

  2. pattyabr says:

    Beautiful photos love the combo of colors

    Liked by 1 person

    1. Maria Margareta says:

      Thank you very much! Wishing you a wonderful day!🤗

      Liked by 1 person

  3. Foarte interesant. Bravo!

    Liked by 1 person

    1. Maria Margareta says:

      Mulțumesc mult! O seară frumoasă vă doresc!

      Liked by 1 person

      1. Mulţumes frumos! O seară cu iubire să ai!

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s